OVER / About

Vragen, verzoeken? Questions, requests? Contacteer mij / Contact me: nathalie@nathaliecarpentier.be instagram: @nathalie_carpentier_tekent
twitter: @carpentiernath

Nadat ik jaren met erg veel plezier en overtuiging werkte als schrijvend journalist begon het te kriebelen om nieuwe, bijkomende manieren te onderzoeken om journalistieke verhalen te vertellen. Het lag voor de hand om de wereld ook te tekenen, om mijn pen te combineren met potlood en papier, mijn andere passie.

After writing for many years as a journalist I wanted to explore new ways to tell compelling true stories. It only seemed logic to combine writing with drawing, my other passion.

Dit ben ik toen ik 13 was.

This is me when I was about 13.

Als kind genoot ik er intens van de wereld te tekenen. Maar ik liet de passie een beetje in de steek toen ik twintig werd. Gelukkig herontdekte ik hoe graag ik het deed in 2014.

As a child I spent hours drawing the world, but I abandonned it when I was in my twenties. Luckily I rediscovered it in 2014.

In 2015 begon ik enkele van mijn eigen artikels te illustreren voor het weekblad HUMO. In de zomer van 2016 publiceerde ik een erg fijn onthaalde zomerreeks beeldverhalen in De Standaard Weekblad over gewone mensen met bijzondere verhalen.

In 2015 I started illustrating a few of my own articles in HUMO. In the summer of 2016 I published a very well received series of graphic stories in De Standaard Weekblad about ordinary people and their extraordinary regrets.

Vandaag schrijf én teken ik artikels voor De Standaard Weekblad, Knack en De Correspondent. Daarvoor werkte ik meer dan tien jaar bij De Morgen, daarna bij Woestijnvis en het weekblad HUMO.

Now, I combine writing stories and articles for De Standaard Weekblad, Knack and De Correspondent with drawing graphic stories for several of these media. Before I worked at the newspaper De Morgen, Woestijnvis and the magazine HUMO.